Belettering

Zandstralen

De meest klassieke en meest gebruikte manier om te beletteren gebeurt via zandstralen. Teksten en/of tekeningen worden met een snijplotter uitgesneden uit een folie en deze wordt gekleefd op de graniet. Door middel van zeer hoge druk wordt er zand of staalgrit geblazen op de open vlakken tot op een diepte van 1 à 2 millimeter. Na het zandstralen wordt de tekst / tekening ingekleurd met verf om een mooi contrast te verkrijgen. Meestal gebeurt dit met één enkele kleur, maar uiteraard kunnen voor een tekening meerdere kleuren gebruikt worden.
Beschikbare Lettertypes

Lasergraveren

Lasergravures worden gebruikt voor zeer gedetailleerde weergaves. Daarom is het met deze techniek ook mogelijk om foto’s te graveren in graniet en/of glas. Met lasergraveren wordt maar een zeer kleine fractie van het graniet weggebrand. Daarna wordt deze ingeschilderd zoals bij het zandstralen. Bij lasergravures bestaat ook de mogelijkheid om de volledige graniet te voorzien van een achtergrondfoto.

Opgezette letters

Een volledig andere techniek is door middel van opgezette letters. Daarbij worden aparte letters of volledige namen en datums uitgefreesd uit aluminium. Deze worden bevestigd op het grafmonument. Niet enkel letters, maar ook grafsierwerken zoals een kruis kan worden gemaakt. Alles is beschikbaar in goud, zilver, brons, zwart of een andere RAL-kleur. Er is ook een hele reeks lettertypes beschikbaar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top